Zielona papryka z grilla faszerowana kaszą i wątróbką

Zielona faszerowana papryka

Ilość Porcji: 10

Czas przyrządzania: 30 minut

Trudność: -

Średnia ocen: 5 / 5

Składniki: 5 sztuk zielonej papryki, 1 czerwona papryka, 2 woreczki ugotowanej kaszy "pęczak", pół kilo drobiowych wątróbek, 3 cebule, oliwa, natka pietruszki, pieprz i sól

Przyrządzanie:

1. Umyte zielone papryki przekrój na połówki, usuń gniazda nasienne, oprósz solą i pieprzem, odstaw.

2. Na oliwie zeszklij pokrojoną drobno cebulę, dodaj pokrojoną w drobną kostkę czerwoną paprykę, podsmażaj jeszcze chwilę (2-3 minuty).

3. Usmaż pokrojone w paski wątróbki często mieszając. Gdy się zarumienią, dodaj warzywa i wymieszaj.

4. Dodaj wątróbkę z warzywami do ugotowanej kaszy, dodaj posiekaną natkę (2-3 łyżki), przypraw do smaku.

5. Do 10 połówek papryki nałóż farsz, ułóż papryki na tace do grillowania.

6. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść tackę na ruszcie i piecz do miękkości papryki przez ok. 30 minut.