Grillowana karkówka w marynacie jogurtowej

karkówka z grilla marynowana w jogurcie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Trudność: -

Średnia ocen: 3 / 5

Składniki: 80dag karkówki bez kości, 40dag jogurtu naturalnego, 3 ząbki czosnku, sok z jednej cytryny, skórka z połowy cytryny, 2 łyżeczki curry, sól i pieprz

Przyrządzanie:

1. Umyj i osusz mięso, podziel je na steki i lekko rozbij.

2. Przypraw mięso wyciśniętym czosnkiem, curry, solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i posyp startą skórką.

3. Ułóż mięso w naczyniu, zalej jogurtem, odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, wyjmij mięso z marynaty i ułóż na ruszcie. Grilluj aż się zarumieni przez około 10 minut z każdej strony.

5. Karkówkę z grilla podawaj z grillowanymi warzywami lub pieczywem oraz sosem.