Wołowe kotlety serowe z grilla

Wołowe kotlety serowe z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Trudność: -

Średnia ocen: 4.6 / 5

Składniki: pół kilo mięsa wołowego mielonego, łyżeczka majonezu, 10dag sera pleśniowego, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 1 łyżka majeranku, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, 3 łyżki oleju, pieprz i sól

Przyrządzanie:

1. Mielone mięso wymieszaj w misce z jajkiem, bułką tartą, majerankiem, dopraw solą i pieprzem.

2. Pokruszony ser wymieszaj z majonezem i posiekaną zieleniną.

3. Podziel mięso na 8 porcji, każdą nadziewając serową pastą i formując owalne kotlety.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj kotlety po około 7 minut z każdej strony.

5. Podawaj z pieczywem i sosem czosnkowym.