
Oceń przepis!
Ziołowe masełko
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Czas grillowania:-
Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne
Składniki:
- 125g masła
- dowolne zioła i przyprawy do smaku (czosnek / papryka / koperek / pietruszka / bazylia / estragon / tymianek itp.)
- papier do pieczenia
Przygotowanie:
1. Posiekaj zioła i przyprawy.
2. Rozgnieć w misce masło na plastyczną masę, nie roztapiając go.
3. Dodaj przyprawy i zioła, delikatnie wymieszaj.
4. Na arkusz papieru wyłóż masę i uformuj podłużny wałek o średnicy 5-6cm.
5. Zawiń papier i schowaj do lodówki albo zamrażarki.
6. Gdy masło stwardnieje, wyciągnij je z lodówki, pokrój na plasterki 3-4 centymetrowej grubości.
Podawaj do mięs, ryb i warzyw z grilla oraz do grzanek i świeżego pieczywa.
Komentarze do wpisu
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Majonez z kaparami i ogórkiem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Pasta imbirowa do mięs z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Przyprawa prowansalska do drobiu i warzyw z grilla
Ilość Porcji: -
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
piękne i smakowite!