Grillowana wołowina z grzybami
472
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Wołowina z grzybami z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-02-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki z polędwicy wołowej
  • 50g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 20dag grzybów (mogą być pieczarki)
  • 2 łyżki posiekanej pietruszki
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj mięso i przypraw je solą i pieprzem.

2. Z boku każdego steku wytnij ostrym nożem kieszeń.

3. Na maśle podsmaż posiekany czosnek, dodaj pokrojone grzyby i smaż do miękkości. Dodaj pietruszkę.

4. Ostudzony farsz nakładaj do kieszonek, po czym zepnij je wykałaczkami.

5. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury.

6. Grilluj steki w najgorętszym miejscu przez 2 minuty z każdej stronie, a następnie przesuń je w mniej nagrzaną część grilla i piecz jeszcze 4-10 minut z każdej stronie w zależności od tego jak wypieczony stek chcesz uzyskać (możesz sprawdzić kolor nakłuwając mięso nożem).

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu