wołowina z grilla
2614
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Szponder wołowy z grilla

Ilość Porcji: 6-8

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-28 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2kg szpondru bez kości
  • 2 marchewki
  • papryka zielona i czerwona
  • cebula
  • 10dag szynki wędzonej
  • kawałek wędzonej słoniny
  • 4 ząbki czosnku
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz mięso. Usuń błony i nadmiar tłuszczu, natrzyj solą i pieprzem, zwiń i zawiąż mięso bawełnianym sznurkiem.

2. Szynkę i słoninę pokrój w długie słupki, włóż do zamrażalnika.

3. Obrane marchewki pokrój wzdłuż na ćwiartki, a papryki w słupki.

4. Cebulę pokrój w grubą kostkę, a ząbki czosnku na połówki.

5. Szpikulcem nadziej mięso warzywami, szynką i słoniną.

6. Zawiń mięso w folię aluminiową i umieść w brytfance, zamknij.

7. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury, umieść brytfankę na ruszcie.

8. Piecz mięso przez 2-3 godziny aż będzie wystarczająco miękkie. Co jakiś czas obracaj i polewaj szponder wytopionym sosem.

9. Po zdjęciu z rusztu odstaw mięso na 10 minut,  pokrój w plastry i podawaj.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu