
Oceń przepis!
Szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek i ogórka
Ilość Porcji: 2
Czas przyrządzania: 20 minut ( + czas marynowania)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- pierś kurczaka
- 1 średni ogórek
- pomidorki koktajlowe
- 5 większych pieczarek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- sok z limonki
- Marynata do kurczaka:
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka curry
- 1 łyżeczka kurkumy
- 1 łyżka oliwy
- 2 ząbki czosnku
- 1/4 łyżeczki chili
Przygotowanie:
1. Połącz wszystkie składniki marynaty.
2. Pierś kurczaka pokrój na kawałeczki, posyp solą, wymieszaj z marynatą i włóż do lodówki na minimum 6 godzin.
3. Rozgrzej grill ogrodowy. Ogórka i pieczarki pokrój i obtocz w oliwie, nadziewaj na patyki do szaszłyków na przemian z kurczakiem i pomidorami. W wersji wegetariańskiej możesz pominąć kurczaka.
4. Grilluj szaszłyki przez około 30 minut, raz odwracając. Szaszłyki skrop sokiem z limonki.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Grillowane pieczarki na patyku
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Pieczarki z grilla z serem pleśniowym
Ilość Porcji: 3
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: tanie
Średnia ocen: / 5