
Oceń przepis!
Szaszłyki z piersi kurczaka, kukurydzy i cukinii
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut, 30 minut (2-4 godziny marynowania)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 60dag filetu z kurczaka
- 1 cukinia
- 3 ząbki czosnku
- 2 papryki
- 1 cebula
- 1 kolba kukurydzy
- pół szklanki oleju
- 2 łyżki cytryny
- łyżeczka oregano
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Umyte mięso pokrój w dużą kostkę. Przygotuj marynatę: wymieszaj olej z sokiem z cytryny, czosnkiem, oregano, solą i pieprzem, zanurz w niej mięso i odstaw na min. Pół godziny.
2. Cukinię pokrój na kawałki, włóż do naczynia, osól i wymieszaj, odstaw na min. 15 minut, po czym osącz z wody. Pokrój na większe kawałki paprykę i cebulę.
3. Kukurydzę podgotuj na półtwardo przez około 10-15 minut, wyciągnij, ostudź, pokrój na kawałki.
4. Na namoczone wcześniej (lub metalowe) patyki nabijaj na przemian mięso i warzywa.
5. Kładź szaszłyki na rozgrzany grill ogrodowy, grilluj przez około 10-15 minut często obracając.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Grillowana cukinia w oliwie czosnkowej
Ilość Porcji: 4-8
Czas przyrządzania: ok. 15 minut (+ marynowanie)
Trudność: tanie, łatwe
Średnia ocen: / 5
Cukinia faszerowana z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5