Szaszłyki z ryby
2448
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Szaszłyki rybne

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: łatwe

2013-04-19 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 80dag fileta z dorsza
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny
  • kolorowe papryki
  • 6 łyżek oliwy
  • starta skórka z cytryny

Przygotowanie:


1. Umyj rybę, osusz i pokrój na kawałki, przełóż do miski, przypraw solą i pieprzem oraz sokiem z cytryny, delikatnie wymieszaj.

2. Umyj i oczyść papryki, pokrój je na kawałki.

3. Na szpadki nadziewaj na przemian rybę i różnego koloru paprykę.

4. Wymieszaj oliwę z łyżeczką skórki cytrynowej, posmaruj szaszłyki.

5. Rozgrzej grill ogrodowy, opiekaj szaszłyki na gorącym ruszcie przez około 8 minut co jakiś czas obracając i smarując oliwą.

6. Szaszłyki z ryby podawaj z chrupkim pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu