kaparowy sos do grilla
2796
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Sos kaparowy do drobiu i ryb z grilla

Ilość Porcji: -

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 3 łyżki kaparów z zalewy
  • 2 ząbki czosnku
  • szalotka
  • papryczka chili
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki natki pietruszki
  • łyżka octu winnego
  • 100ml oliwy
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Osącz kapary z zalewy, obierz czosnek, wyciśnij sok z limonki.

2. Wszystkie składniki zmiksuj blenderem na jednolitą masą, dopraw solą i pieprzem.

3. Sos podawaj jako dodatek do mięsa lub ryby z grilla.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu