sos-cyganski
982
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Sos cygański do grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: średnio trudne

2012-05-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • papryka żółta
  • czerwona i zielona
  • 250ml śmietany 30%
  • papryczka chilli
  • pęczek tymianku
  • 1 łyżka masła
  • 4 łyżeczki sosu chilli

Przygotowanie:


1. Usuń nasionka z papryczki chilli papryki i posiekaj.

2. Dodaj listki tymianku, całość uduś na maśle.

3. Dodaj śmietanę i sos chilli, po czym wszystko chwilę gotuj tak, aby śmietana w połowie odparowała, a sos zgęstniał.

4. Sos idealnie pasuje do każdego rodzaju mięs oraz ryb.

 

 

Komentarze do wpisu

  1.   dorota 18-05-2012 16:38

    świetny sos…

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu