Szybka sałatka ziemniaczano-cebulowa
2953
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Sałatka z czerwonych ziemniaków i czerwonej cebuli

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut (marynowanie 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-09-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków w czerwonej skórce
  • 1 czerwona cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 gałązki koperku
  • 1 gałązka estragonu
  • 7 łyżek oliwy z oliwek
  • 6 łyżek łagodnego octu jabłkowego
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • 1 łyżeczka czerwonego sosu tabasco
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyj i obierz ziemniaki, pokrój w kostkę 1×2 cm i gotuj je w osolonej wodzie na średnim ogniu przez ok. 15 min.

2. Obierz czosnek i cebulę, posiekaj na drobno i wrzuć do salaterki. Dodaj ketchup, ocet, tabasco i musztardę i wymieszaj a na końcu dodaj oliwę i jeszcze raz wymieszaj.

3. Umyj i otrzep z wody zioła, posiekaj na drobno listki i dodaj do sosu. Dopraw mocno solą i pieprzem i wymieszaj.

4. Odcedź na sicie ziemniaki, osącz je krótko i dodaj do sosu zanim ostygną. Przykryj i odstaw w chłodne miejsce (ale nie do lodówki) na ok. 2 godziny aby dobrze się zamarynowały w sosie.

5. Na końcu dopraw jeszcze raz całość pieprzem i solą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu