Grillowane polędwiczki z pieczonymi ziemniaczkami
995
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Polędwica z grilla z pieczonymi ziemniaczkami

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut (+ 2-3 h marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1kg polędwicy wieprzowej
  • 1kg młodych ziemniaków
  • pół kg pieczarek
  • 5 dag masła
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • główka czosnku
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • sól morska
  • po łyżeczce tymianku - estragonu - bazylii i pieprzu ziołowego

Przygotowanie:


1. Polędwicę umyj, oczyść z błon, lekko rozbij.

2. Przygotuj  marynatę: oliwę połącz z octem balsamicznym i sokiem z cytryny. Wymieszaj wszystkie zioła, zmiażdż 3 ząbki czosnku i dodaj do oliwy.

3. Mięso dokładnie obtocz w marynacie, przykryj i odstaw na 3-4 godziny.

4. Masło rozetrzyj z dwoma ząbkami czosnku, przypraw solą i pieprzem. Pieczarki umyj i lekko osól.

5. Ziemniaki obierz. Do każdego ziemniaka dodaj trochę przygotowanego masła, majonezu i zawiń w folię aluminiową.

6. Rozgrzej grill ogrodowy. Na rozgrzany ruszt połóż ziemniaki, porcje polędwicy i całe pieczarki. Piecz, aż polędwiczki i ziemniaki będą miękkie i pokryją się złocistą skórką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu