grillowana kaszanka z piwem
236
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Piwna kaszanka z grilla

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 15

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-01-18 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 1 kg cienkiej kaszanki
  • 4 czerwone cebule
  • 1 szklanka ciemnego piwa
  • majeranek
  • tymianek
  • olej
  • sól
  • pieprz do smaku

Przygotowanie:


1. Umyj pętko kaszanki pod zimną, bieżącą wodą, a następnie wysusz papierowym ręcznikiem.

2. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.

3. Ułóż kaszankę na tacce do grillowania.

4. Obierz cebulę, pokrój w plasterki, następnie posmaruj ją olejem, posyp majerankiem i tymiankiem oraz dopraw solą i pieprzem do smaku. Całość grilluj ok. 20 minut przekładając kaszankę po 10 minutach na drugą stronę. Podczas grillowania często podlewaj kaszankę piwem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu