
Oceń przepis!
Piwna golonka z grilla
Ilość Porcji: 2
Czas przyrządzania: 1, 5 godziny
Czas grillowania:-
Trudność: -
2012-02-14 przez admin
Składniki:
- 2 niewielkie golonki
- bulion wołowy
- 4 ząbki czosnku
- bazylia
- słodka papryka
- sól i pieprz
- ciemne piwo
Przygotowanie:
1. Umyj golonki i podgotuj do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem bulionu wołowego (ok. 1 godziny).
2. Po wyjęciu lekko ostudź mięso i ponacinaj je tworząc niewielkie kieszonki.
3. W otworach umieść pokrojony z plasterki czosnek, natrzyj mięso przyprawami.
4. Pozostaw golonki w temperaturze pokojowej przez pół godziny, przygotuj grill ogrodowy.
5. Piecz golonki na tacce do grillowania przez około 1 godzinę, często obracając i polewając piwem.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Grillowana golonka z rumianymi ziemniaczkami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 1h
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Golonka z grilla w majeranku
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5