stek_z_poledwicy3
2858
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowane steki z polędwicy z sosem tabasco, masłem i roszponką

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 10 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-08-14 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki z polędwicy (każdy po 225 g)
  • 1 pęczek roszponki
  • 85 g miękkiego masła
  • 4 łyżki sosu tabasco
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz sałatę oraz steki z polędwicy. Następnie roszponkę posiekaj na drobno a kilka listków zostaw do dekoracji.

2. Posiekaną roszponkę utrzyj w misce razem z masłem aż całkowicie się połączą a następnie przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki.

3. Każdy z czterech steków dobrze posmaruj 1 łyżeczką sosu tabasco i przypraw solą i pieprzem.

4. Grill ogrodowy rozgrzej do wysokiej temperatury, ułóż na ruszcie steki i grilluj je po 2,5 minuty z każdej strony. Jeśli lubisz steki średnio wypieczone grilluj je po 4 minuty, a jeli chcesz mieć dobrze wypieczone, to po 6 minut na każdej stronie.

5. Gotowe steki podaj na talerzu, przybrane masłem z roszponką i listkami sałaty.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu