
Oceń przepis!
Pieczony łosoś na grillu
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 600 g łososia
- 6 łyżek soku ze świeżej cytryny
- 1 łyżeczka otartej skórki z cytryny
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 1 papryka chili
- 3 łyżki masła śmietankowego
- sól
Przygotowanie:
1. Pokrój łososia na porcje. Paprykę chili oczyszczoną z ziaren oraz koperek drobno posiekaj.
2. Sok z cytryny, startą skórkę z cytryny, oliwę, paprykę chili oraz koperek połącz ze sobą najlepiej w niemetalowym naczyniu tworząc marynatę. Dodaj sól do smaku.
3. Do marynaty włóż kawałki łososia. Całość przykryj folią spożywcza i odstaw do lodówki na 2 godziny.
4. Zamarynowane kawałki łososia osusz papierowym ręcznikiem.
5. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.
6. Ułóż kawałki ryby na ruszcie i grilluj po 6 minut z każdej strony, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Łosoś z grilla z warzywami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: szybkie
Średnia ocen: / 5
Czosnkowy łosoś z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Ananasowe kotlety z łososia na grillu
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5