
Oceń przepis!
Papryka z grilla z bazylią i parmezanem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 papryki różnokolorowe
- 2 duże pomidory
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
- 4 kiełbaski (opcjonalnie)
- świeża bazylia
- starty parmezan
- oliwa
- sól i pieprz
Przygotowanie:
1. Umyj i osusz papryki, usuń gniazda nasienne i podziel je na ćwiartki.
2. Przygotuj cztery kwadraty z folii aluminiowej.
3. Na każdym kawałku folii układaj po 4 części papryk różnego koloru i kawałki pomidora.
4. Posyp warzywa posiekaną natką i czosnkiem, przypraw.
5. W wersji mięsnej – połóż na wierzch niewielką kiełbaskę.
6. Zawiń folię tak, aby powstały „paczuszki”.
7. Rozgrzej grill ogrodowy do średniej temperatury.
8. Piecz „paczuszki” przez około 15 minut.
9. Delikatnie rozwiń folię, tak, aby nie wyciekł powstały sos.
10. Posyp całość parmezanem i posiekanymi listkami bazylii. Podawaj z pieczywem.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Szaszłyki ratatouille z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 minut
Trudność: szybkie, tanie
Średnia ocen: / 5
Grillowana papryka z serem feta i bazylią
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut
Trudność: muszę się wykazać :), łatwe
Średnia ocen: / 5
Ciabatta z grillowaną papryką i kozim serem
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: ok. 15 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5