
Oceń przepis!
Łosoś z grilla w sosie bazyliowym
Ilość Porcji: 5
Czas przyrządzania: 1 godzina
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 5 dzwonków łososia
- olej
- cytryna
- sól i pieprz
- SOS: liście bazylii
- listki mięty
- jogurt naturalny
- cytryna
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki oliwy
- 2 łyżki musztardy
- łyżka cukru
- pieprz i sól
Przygotowanie:
1. Umyj rybę i osusz papierowym ręcznikiem, skrop sokiem z cytryny, przypraw pieprzem i solą, wstaw do lodówki na min. godzinę.
2. Garść świeżej bazylii i kilka listków mięty umyj i osusz, włóż do blendera, dodaj pozostałe składniki sosu i zmiksuj. Dopraw do smaku.
3. Przygotuj grill ogrodowy.
4. Na każdym kawałku łososia połóż listek bazylii i zawiń w folię aluminiową, ułóż na ruszcie i piecz ok. 5 minut z każdej strony.
5. Podawaj rybę z sosem z bazylii.
Komentarze do wpisu
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Łosoś z grilla z warzywami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: szybkie
Średnia ocen: / 5
Ananasowe kotlety z łososia na grillu
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Pieczony łosoś na grillu
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Świetny i zarazem trochę inny przepis na łososia. Zrobiłem wg tego przepisu i goście byli po prostu ZACHWYCENI. Nic dodać nic ująć, polecam, przepis znakomity!!