Grillowana kaszanka z kapustą
2138
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Kaszanka grillowana z kiszoną kapustą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: tanie, łatwe

2012-10-30 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • pół kilograma kapusty kiszonej
  • przyprawa do grilla
  • pół małej cebuli
  • 2 łyżeczki cukru
  • olej
  • folia aluminiowa

Przygotowanie:


1. Kaszanki natnij wzdłuż na całej długości tworząc głęboką kieszonkę.

2. Przygotuj 4 kawałki folii aluminiowej posmarowane olejem.

3. Kapustę lekko przepłucz wodą na sitku, przełóż do miski, dodaj posiekaną cebulę, dopraw cukrem, dodaj łyżkę oleju, wymieszaj.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, umieść kaszanki na folii, posyp przyprawą i nafaszeruj kapustą, zawiń.

5. Grilluj zawinięte w folię kaszanki przez 10 minut z każdej strony.

6. Podawaj ze świeżym pieczywem i musztardą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu