Wołowe żeberka z grilla
2036
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowane żeberka wołowe w musztardzie

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie min. 1 h)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-10-02 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 2 grube płaty żeberek wołowych (około 80dag)
  • 2 łyżki musztardy angielskiej
  • 4 łyżki piwa imbirowego
  • 4 łyżki oleju
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz mięso, ponacinaj warstwę tłuszczu ostrym nożem.

2. Wymieszaj piwo z musztardą i olejem, dopraw solą i pieprzem.

3. Nasmaruj żeberka z obu stron, odstaw na minimum godzinę.

4. Rozpal grill ogrodowy, umieść żeberka na naoliwionym rozgrzanym ruszcie.

5. Grilluj mięso przez 12-15 minut z każdej strony na średnim ogniu, a następnie dopiekaj przez około 10 minut w niskiej temperaturze na zawieszonym wysoko nad paleniskiem ruszcie.

6. Podawaj żeberka z pieczywem i grillowanymi warzywami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu