grillowane polędwiczki chili
2750
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowane polędwiczki chili

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-05 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 polędwiczki wieprzowe
  • 80ml słodkiego sosu chili
  • 80ml jasnego sosu sojowego
  • 6 ząbków czosnku
  • 6 dymek
  • 2 łyżki cukru brązowego
  • 5cm imbiru
  • łyżka oleju sezamowego

Przygotowanie:


1. Obierz i posiekaj czosnek, białą część dymek pokrój w cienkie krążki.

2. Zetrzyj imbir na tarce, odciśnij nadmiar soku, dokładnie wymieszaj wszystkie składniki marynaty, odstaw na godzinę do lodówki.

3. Umyj i osusz polędwiczki, ułóż mięso w płaskim naczyniu i zalej marynatą, odstaw na 6 godzin do lodówki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, osącz polędwiczki i ułóż je na ruszcie.

5. Grilluj polędwiczki przez około 20 minut co jakiś czas obracając i smarując marynatą.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu