
Oceń przepis!
Grillowane paski papryki
Ilość Porcji: 2-4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ 60 minut marynowania)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 kolorowe papryki (żółta
- pomarańczowa
- czerwona i zielona)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sos sojowy
- koperek
Przygotowanie:
1. Papryki oczyść, opłucz, osusz i pokrój wzdłuż na kawałki. Przełóż do dużej miski, dodaj oliwę z oliwek, sos sojowy i koperek.
2. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na około 60 minut.
3. Przygotuj grill ogrodowy. Paprykę połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 15 minut.
4. Podawaj razem z grillowaną kiełbasą, stekami lub szaszłykami.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Tzatziki
Ilość Porcji: 10, 4-5
Czas przyrządzania: 25 minut
Trudność: średnio trudne, łatwe
Średnia ocen: / 5
Nadziewane kiełbaski z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Bakłażan z grilla w chrupiącej panierce
Ilość Porcji: 6
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5