Kolorowe paseczki papryki z grilla
1129
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowane paski papryki

Ilość Porcji: 2-4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ 60 minut marynowania)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-06-13 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 kolorowe papryki (żółta
  • pomarańczowa
  • czerwona i zielona)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sos sojowy
  • koperek

Przygotowanie:


1. Papryki oczyść, opłucz, osusz i pokrój wzdłuż na kawałki. Przełóż do dużej miski, dodaj oliwę z oliwek, sos sojowy i koperek.

2. Wszystko razem dokładnie wymieszaj i włóż do lodówki na około 60 minut.

3. Przygotuj grill ogrodowy. Paprykę połóż na rozgrzanym ruszcie i grilluj około 15 minut.

4. Podawaj razem z grillowaną kiełbasą, stekami lub szaszłykami.

 

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu