Krewetki w bekonie z grilla
723
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowane krewetki w plastrach boczku

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 30 minut

Czas grillowania:-

Trudność: muszę się wykazać :), średnio trudne

2012-03-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 12 dużych krewetek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 limonka
  • 1/4 łyżeczki chili
  • 6 dużych plastrów boczku

Przygotowanie:


1. Obierz i umyj krewetki.

2. Zetrzyj skórkę i wyciśnij sok z jednej limonki do miseczki, dodaj oliwę i chili, wymieszaj.

3. Do miseczki z marynatą włóż krewetki tak, aby były całe przykryte. Odstaw na 20 minut.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, pokrój plastry boczku na pół.

5. Wyjmij krewetki z marynaty, zawiń każdą w kawałek boczku i zepnij szpikulcem do szaszłyków (wymoczonym w wodzie przez pół godziny).

6. Posmaruj wierzch boczku pozostałą marynatą, grilluj 5-7 minut z każdej strony, aż boczek będzie chrupiący.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu