Kotlety wołowe z grilla
2499
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowane kotlety wołowe z kolendrą

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-05-10 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo mielonej wołowiny
  • 3 szalotki
  • 2 ząbki czosnku
  • natka kolendry
  • 2 łyżki mielonej kolendry
  • 150ml sosu sojowego
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • pół łyżeczki czosnku granulowanego
  • łyżeczka soli
  • łyżeczka pieprzu
  • patyki do szaszłyków
  • łyżka oleju

Przygotowanie:


1. Do mięsa dodaj posiekane szalotki, przeciśnięty przez praskę czosnek, 3 łyżki posiekanej natki kolendry, łyżkę mielonej kolendry, łyżkę cukru, czosnek granulowany, cukier, sól i pieprz, dokładnie wymieszaj.

2. Przykryj naczynie z mięsem i wstaw do lodówki na około godzinę.

3. Wyjmij mięso z lodówki i ponownie wymieszaj, uformuj podłużne kotleciki i nabij je na podwójne patyki do szaszłyków.

4. Sos sojowy dokładnie wymieszaj z pozostałą kolendrą i cukrem. Rozgrzej grill ogrodowy.

5. Na ruszcie ułóż patyki z kotletami posmarowanymi sosem.

6. Grilluj przez około 20 minut obracając i smarując pozostałym sosem.

7. Ostrożnie zdejmij kotlety z patyków, podawaj z pieczywem i sałatką.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu