Wykwintna potrawa z polędwicy na grillu
2900
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Miodowa polędwica z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 5 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-08-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 dużej wielkości plastry polędwicy wieprzowej
  • pieprz i sól
  • polewa: po 4 łyżki klarownego miodu i soku z pomarańczy
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka wytrawnego sherry
  • kawałek korzenia imbiru (2.5 cm)
  • olej słonecznikowy (do posmarowania)

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz mięso. Przypraw kotlety solą i pieprzem i odstaw na czas w jakim przygotujesz polewę.

2. W rondelku wymieszaj sok z pomarańczy, miód, sherry, oliwę z oliwek oraz starty imbir i stale mieszając ostrożnie podgrzewaj do momentu dobrego połączenia się wszystkich składników.

3. Rozgrzej grill ogrodowy, posmaruj ruszt olejem i grilluj w wysokiej temperaturze plastry polędwicy z obu stron po 5 minut.

4. Posmaruj mięso polewą i grilluj jeszcze po 2-4 minuty z każdej strony często smarując je pozostałą polewą.

5. Podawać od razu na uprzednio ogrzanych talerzach.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu