Kolby kukurydzy z grilla z serem żółtym i pieprzem
1501
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowana kukurydza z serem żółtym

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: tanie

2012-08-01 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4-8 świeżych kolb kukurydzy
  • 100g masła
  • 200-250 startego sera
  • grubo mielony pieprz
  • sól

Przygotowanie:


1. Kukurydzę gotuj przez 20 minut w osolonej wodzie. Dobrze odcedź. Ułóż w formie wysmarowanej masłem. Dodatkowo kolby kukurydzy grubo posmaruj rozpuszczonym masłem i posyp serem. Na wierzchu połóż kilka płatków masła.

2. Rozgrzej grill ogrodowy, połóż kukurydzę na ruszcie. Piecz do momentu rozpuszczenia się sera. Przed podaniem posyp pieprzem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu