
Oceń przepis!
Grillowana karkówka w marynacie
Ilość Porcji: 3-4
Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 3 ząbki czosnku
- sól
- czarny pieprz
- słodka papryka
- 5 łyżek keczupu
- 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
1. Umyj mięso pod zimną, bieżącą wodą, a następnie osusz je i pokrój w plastry.
2. W misce przygotuj marynatę: zmiażdż ząbki czosnku, dodaj sól, pieprz, paprykę, miód i keczup. Wszystko dokładnie wymieszaj.
3. Do przygotowanej marynaty włóż mięso i odstaw na noc do lodówki.
4. Przygotuj grill ogrodowy rozgrzany do wysokiej temperatury.
5. Połóż mięso na naoliwiony ruszt, grilluj po 15 minut z każdej strony, obracając co jakiś czas.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Karkówka z grilla w ostrej ziołowej marynacie
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 10 minut (+marynowanie)
Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne
Średnia ocen: / 5
Grillowana karkówka piwna
Ilość Porcji: 8
Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowana karkówka z pieczarkami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut (1 dzień marynowania)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5