karkówka z grilla marynowana w jogurcie
2819
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Grillowana karkówka w marynacie jogurtowej

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (+ marynowanie)

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-07-26 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 80dag karkówki bez kości
  • 40dag jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sok z jednej cytryny
  • skórka z połowy cytryny
  • 2 łyżeczki curry
  • sól i pieprz

Przygotowanie:


1. Umyj i osusz mięso, podziel je na steki i lekko rozbij.

2. Przypraw mięso wyciśniętym czosnkiem, curry, solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i posyp startą skórką.

3. Ułóż mięso w naczyniu, zalej jogurtem, odstaw na minimum 2 godziny do lodówki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, wyjmij mięso z marynaty i ułóż na ruszcie. Grilluj aż się zarumieni przez około 10 minut z każdej strony.

5. Karkówkę z grilla podawaj z grillowanymi warzywami lub pieczywem oraz sosem.

 

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu