
Oceń przepis!
Czosnkowy łosoś z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- kilogram fileta z łososia
- cytryna
- pół szklanki wody
- 4 łyżki sosu sojowego jasnego
- 3 łyżki oliwy
- 3 łyżki pieprzu cytrynowego
- 4 ząbki czosnku
Przygotowanie:
1. Umyj filety, osusz je i podziel na porcje. Skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.
2. Posiekaj drobno czosnek, wraz z pozostałymi składnikami umieść go w słoiku, zakręć i dokładnie wymieszaj energicznie potrząsając.
3. Ułóż filety w naczyniu, zalej marynatą, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
4. Rozgrzej grill ogrodowy, ułóż osączone kawałki łososia na naoliwionym ruszcie skórą do dołu.
5. Grilluj łososia przez 10-15minut (w zależności od grubości) obracając i smarując marynatą.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Łosoś z grilla w sosie bazyliowym
Ilość Porcji: 5
Czas przyrządzania: 1 godzina
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Łosoś z grilla z warzywami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 20 minut
Trudność: szybkie
Średnia ocen: / 5
Pieczony łosoś na grillu
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30
Trudność: -
Średnia ocen: / 5