
Oceń przepis!
Banany grillowane z wiśniami
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 15 min
Czas grillowania:-
Trudność: -
Składniki:
- 4 banany
- wiśnie koktajlowe lub z konfitur
- orzechy laskowe
- cytryna
- 2 łyżki masła
- pół łyżki miodu
- łyżeczka brandy lub rumu
Przygotowanie:
1. Banany umyj, wytrzyj, obierz, przekrój wzdłuż na pół, skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, ułóż na aluminiowej folii.
2. Rozpuść masło, połącz z miodem i alkoholem, posmaruj banany.
3. Rozpal grill ogrodowy i ułóż banany na ruszcie, możesz posypać zmielonym cynamonem, piecz ok. 15–20 minut.
3. Gorące banany posyp koktajlowymi wiśniami albo wiśniami z konfitur i rozdrobnionymi orzechami laskowymi.
4. Deser jest doskonały z kulką waniliowych lodów i bitą śmietaną albo polany czekoladą.
Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!
Dodaj komentarz
Inne przepisy z tej kategorii:
Polecane przepisy z grilla:
Karkówka z grilla w marynacie cebulowej
Ilość Porcji: 6
Czas przyrządzania: 30 minut (+ 1h marynowania)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Nadziewane kiełbaski z grilla
Ilość Porcji: 4
Czas przyrządzania: 30 minut
Trudność: -
Średnia ocen: / 5
Grillowane paski papryki
Ilość Porcji: 2-4
Czas przyrządzania: 15 minut (+ 60 minut marynowania)
Trudność: -
Średnia ocen: / 5