Grillowane pulpeciki wołowe
2349
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Bałkańskie pulpety z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2013-01-16 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • pół kilo mięsa mielonego wołowego
  • 15dag sera typu feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • szczypta cząbru
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/4 łyżeczki papryki ostrej
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:


1. Ser pokrój w kostkę nożem nagrzanym w ciepłej wodzie (ser nie będzie przywierał do noża).

2. Mięso wymieszaj dokładnie z jajkiem, bułką, wyciśniętym czosnkiem i przyprawami.

3. Kostki sera oblep mięsem formując niewielkie okrągłe pulpeciki.

4. Rozgrzej grill ogrodowy, mięsne kuleczki ponakłuwaj na patyki do szaszłyków (po kilka sztuk na szpadkę).

5. Grilluj pulpety często obracając przez około 10-15 minut (w zależności od ich wielkości).

6. Podawaj z pieczywem i ulubionymi sosami.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu