Grillowane bakłażany
1003
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Bakłażan z grilla w chrupiącej panierce

Ilość Porcji: 6

Czas przyrządzania: 20 minut

Czas grillowania:-

Trudność: -

2012-05-21 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • jeden bakłażan
  • jedno jajko
  • bułka tarta
  • parmezan
  • mąka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:


1. Wymieszaj jajko, dopraw solą i pieprzem. Bakłażana pokrój w plasterki.

2. Obtocz bakłażana w mące, a następnie w jajku wcześniej przygotowanym.

3. Połącz bułkę tartą z parmezanem i obtocz w tym plastry bakłażana.

4. Rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj plasterki bakłażana przez 15 minut, aż panierka nabierze brązowego koloru.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz



Polecane przepisy z grilla:



Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu