Grillowane steki wołowe
468
Thanks!
An error occurred!

Oceń przepis!

Alkoholowe steki wołowe z grilla

Ilość Porcji: 4

Czas przyrządzania: 15 minut (marynowanie 2 godziny)

Czas grillowania:-

Trudność: na specjalną okazję, średnio trudne

2012-02-15 przez admin

Dodaj do mojego schowka

Wydrukuj ten przepis

Składniki:

  • 4 steki
  • 4 łyżki whisky
  • łyżka cukru
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • pieprz i sól

Przygotowanie:


1. Mięso umyj, steki ponacinaj od tłustej strony.

2. Wymieszaj pozostałe składniki, zalej nimi steki, przykryj i wstaw do lodówki na min. 2 godziny.

3. Rozgrzej grill ogrodowy do wysokiej temperatury.

4. Odsączone steki przypiecz na najbardziej rozgrzanej części grilla przez 2 minuty z każdej strony.

5. Przełóż mięso na mniej rozgrzaną część grilla i piecz jeszcze od 4 do 10 minut z każdej strony w zależności od tego jak wypieczony stek chcesz uzyskać (możesz sprawdzić kolor nakłuwając mięso nożem).

6. Podawaj wołowinę z grillowanymi warzywami i pieczywem.

Brak komentarzy. Twój może być pierwszy!

Dodaj komentarz




Wszystko na temat grillowania [Forum]

Najpyszniejsze przepisy, najpyszniejsi
ludzie, najpyszniejsza atmosfera... >

www.egotuj.pl

Najwięcej sprawdzonych przepisów kulinarnych od internautów

Przepisy kulinarne w wielu kategoriach, portal o gotowaniu